Adatvédelmi Tájékoztató - GDPR - mooDesign - logó és arculattervezés, honlapkészítés

Adatvédelmi Tájékoztató – GDPR

Adatkezelési tájékoztató

Elsősorban vállalkozásokkal állunk kapcsolatban. Ugyanakkor nagyon nehéz eldönteni még ebben a szegmensben is, hogy mi NEM személyes adat, így minden tevékenységünket, melyeknek bármi köze is lenne a személyes adatok használatához, védelméhez, belefoglaltuk tájékoztatónkba.

Próbáltunk egyszerű tájékoztatást készíteni, de abból csak az valósult meg, hogy valóban megpróbáltuk. Igyekszünk mégis megfelelő információkkal szolgálni:

  • részletesen beszámolunk arról, hogyan kezeljük kedves partnereink személyes adatait;

Tájékoztatásunk a www.moodesign.hu honlappal és a honlapon hirdetett szolgáltatásaink nyújtásával kapcsolatos tevékenységeinkre terjed ki. A cégünk által készített további honlapokon önálló tájékoztatást helyezünk el, melyet együttműködő partnereink készítenek és juttatnak el számunkra. Előfordulhat az is, hogy az online világ helyett, gyakran papír alapon tájékoztatjuk partnereinket, attól függően, hogy milyen körülmények között, illetőleg mikor találkozunk.

Egy biztos, akárhol találkozol velünk, akármilyen kapcsolatban állunk, a tájékoztatás nem marad el.

A személyes adatok csak a legszükségesebb esetekben kerülnek hozzánk és legtöbbször olyan adatokról beszélünk, amelyeket maguk az érintettek már nyilvánosságra hoztak, és bárhol megtalálható az interneten.

  1. Az adatkezelő

Neve: Somogyi Balázs ev.
Elérhetősége: info@moodesign.hu
Képviselő neve: Somogyi Balázs
Elérhetősége: info@moodesign.hu
Hivatalos levelezési cím: 2330 Dunaharaszti, Andrássy Gyula utca 35/B.
Adatkezelő honlapjának címe: www.moodesign.hu
Ny. szám: 44495874 „kisadózó”
Adószám: 67245772-1-33

 

  1. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Nem folytatunk olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.

Hogyan kerülünk kapcsolatba azzal a néhány személyes adattal, amelyet kezelünk?

 

1. Közvetlenül a nyilvános, elektronikus levelezési címünkre küldött üzenet

Ha kapcsolatfelvételi célból közvetlenül az info@moodesign.hu e-mail címre küldesz üzenetet, így kezeljük adataidat:

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?

Nyilvános elektronikus levelezési címünkre közvetlenül is küldhetsz üzenetet, az így küldött üzenetnél megismerjük a neved, az e-mail címed és minden további személyes adatodat, amelyet az üzenetben elhelyezel (pl. foglalkozásod, telefonszámod, fényképed az aláírásodnál). hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy írásban vagy telefonon beszélgetést folytassunk.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, nem fogadod el ajánlatunkat, leveledet törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet legalább hat havonta megejtünk.

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?

Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az info@moodesign.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetedet, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neved egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Mi történik, ha elfogadod ajánlatunkat?

Ha ajánlatunkat elfogadod, eredeti üzenetedet iktatjuk, elhelyezzük a saját papír alapú mappádban, mert a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat.

 

2. Kapcsolatfelvétel a nyilvános telefonszámunk tárcsázásával

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?

A honlapunkra kihelyezett telefonszám felhívása során látni fogjuk a telefonszámodat. Valószínűleg bemutatkozol, így a nevedet is megismerjük. Ez mindenképpen szükséges adat, ismeretlen számról kezdeményezett hívást nem fogadunk. A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, abból a célból, hogy visszahívhassunk, ha épp nem tudjuk felvenni a telefont.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, telefonszámot és hozzá kapcsolódó nevet nem mentünk el. A híváslistánk magától törlődik a készüléken, 14 napig tárolódnak a beérkező, kimenő és nem fogadott hívások.

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?

Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az info@moodesign.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk a készülék híváslistájából a számodat, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a telefonszámod egy másik listára, amely a törölt telefonszámokat tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Mi történik, ha kapcsolatban maradunk?

Ha nem csak egyszeri telefonbeszélgetésről beszélünk, hanem tartós üzleti kapcsolat alakul ki közöttünk, telefonszámodat felírjuk a saját, iktatott mappádra, elmentjük a telefonunkra, munkakapcsolatunk gördülékenységének biztosítása érdekében. A továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat, erről lejjebb írunk.

 

3. Számlázási kötelezettségünk teljesítése

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?

  • Számláinkat elsősorban elektronikusan állítjuk ki. A kiállításhoz a következő adatokat kérjük el: számlázi név, számlázási cím, e-mail cím, adószám.
  • Amennyiben a te vállalkozásod nem fogadja be az elektronikus számlát, papír alapon küldjük el neked, ilyenkor is a számlázi név, számlázási cím, e-mail cím, adószám megadását kérjük. Ha a papír alapon kiállított számlát e-mailen, szkennelve is szeretnéd megkapni, azt is készséggel teljesítjük.
  • Számláinkat általában átutalással kérjük kiegyenlíteni, a bankszámlakivonat tartalmazza a nevetés a bankszámlaszámot.

Jogi kötelezettségünk a számlázás, kénytelenek vagyunk elkérni ezeket az adatokat.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A tárolás időtartama nem a mi döntésünk, jogszabály írja elő, hogy a kiállítás évében, plusz még nyolc évig meg kell őriznünk.  

Mi történik, ha nem adod meg a kért adatokat?

Nem tudjuk teljesíteni számlázási kötelezettségünket, ezért lehetetlen a kért szolgáltatást nyújtanunk.

 

4. Szolgáltatásaink teljesítése

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?

  • Szolgáltatásaink nyújtása során mindenképpen kapcsolatba kerülünk a következő személyes adataiddal: név, e-mail cím, telefonszám, számlázási név, számlázási cím, adószám.
  • Ha írásbeli megállapodást kötünk, további személyes adatokat is elkérünk: kapcsolattartó neve, e-mail címe, telefonszáma, levelezési cím, bankszámlaszám.

Ezeket az adatokat a szerződéses jogalap alapján kezeljük, a kezelés célja az általad megrendelt szolgáltatás teljesítése.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A tárolás időtartamát nem tudjuk pontosan meghatározni, mert függ a közöttünk fennálló szerződés tartalmától. A szerződés megszűnésétől számított öt évig biztosan megőrizzük adataidat.

Mi történik, ha nem adod meg a kért adatokat?

Szolgáltatásaink természetéből fakad, hogy tudnunk kell, kivel kötünk szerződést akár szóban, akár írásban. Ha nem ismerjük a kért adatokat, a szerződéskötés elmarad és töröljük minden adatodat a rendszereinkből.

 

5. Együtt dolgozunk másokkal

A teljesség igénye miatt szót kell ejtenünk róla, hogy kezelünk személyes adatokat abból a célból is, hogy konzultáljunk hasonló területen dolgozó szakemberekkel, segítséget kérjünk a napi munkafolyamatok biztosításához olyan személyektől, akikkel alkalomszerűen vesszük fel a kapcsolatot, vagy valaha szerződéses kapcsolatban álltunk. Néha az ő munkavállalóikat is zavarjuk.

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?

Partnereink nevét, telefonszámát, e-mail címét, esetleg foglalkozását kezeljük jogos érdek alapján. Nem ritka, hogy eleve foglalkozás szerint kerülnek elmentésre ezek a nevek a telefonunkban, pl. autószerelő Laci, klímás Sanyi. Ezeket az adatokat vagy egy névjegykártyáról, vagy egy levélből, esetleg honlapokról gyűjtöttük be. A mindennapi munka életszerű kivitelezése a célunk az adatkezeléssel.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Hosszú távú, de időszakos üzleti kapcsolat fennállásáig, vagy törlési kérelemig.

A jogos érdek miatt

Ha valaki nem szeretné a partnereink közül, hogy felhívjuk, írjunk neki, szakmai vagy üzleti kérdésben, egyszerűen megszakítjuk az üzleti kapcsolatot és töröljük az adatokat.

 

6. Van Facebook üzleti oldalunk, mooDesign / digitális alkotóműhely néven – https://www.facebook.com/mood.design

Az oldalra ugyan belinkeltük az adatkezelési tájékoztatónkat, de nem látjuk biztosítottnak személyes adataid megfelelő kezelését. Privát üzenetet nem szívesen fogadunk az oldalon. Kérünk, ha szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot, hivatalos csatornáinkon keress minket, a fent már részletezett módokon. Például küldj közvetlenül a levelezési címünkre, de hívhatsz is minket!

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?

Ha kedveled oldalunkat a neveden kívül a nyilvános profilodat, nyilvános megosztásaidat és a hozzászólásaidat látjuk, hozzájárulásod alapján. A felület üzemeltetésének célja szolgáltatásaink népszerűsítése, szakmai anyagok és információk megosztása széles körben, gyors híreink közzététele.  

Néha kiemelünk egy-egy bejegyzést az oldalon, ami azt jelenti, hogy fizetünk érte, hogy még több emberhez eljussanak a bejegyzéseink. Ezekben az esetekben is látni fogjuk, ha kedveled vagy nyilvánosan osztod meg a bejegyzést, sőt a hozzászólásaidat, hozzájárulásod alapján.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Különösebben nem őrizzük, nem ez a pontos kifejezés rá. Van egy felület, amin mi vagyunk az adminisztrátorok, de te rendelkezel alapvetően mindenről. Amíg vissza nem vonod az oldal kedvelését, vagy amíg meg nem szüntetjük az oldalt, addig látható a neved az oldalt kedvelők között. Az oldal szellemiségével össze nem egyeztethető, rosszindulatú, mások számára bántó megjegyzések esetén ez az időpont hamarabb bekövetkezik, mint ahogy te döntöttél róla, mert a moderálási jogot fenntartjuk magunknak.

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?

Kattints a „Mégsem tetszik ez az oldal” gombra! A saját hozzászólásaidat, nyilvános megosztásaidat bármikor törölheted. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

  

7. Sütiket is kezel honlapunk

A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogatsz meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.

Oldalunkon egyetlen sütit helyeztünk el, mégpedig a sütit elfogadó sütit (ehhez nem kell hozzájárulás). Mégis kihelyeztünk egy süti elfogadó sávot az oldalunkra.

Figyelmeztetnünk kell azonban, hogy oldalunkat összekötöttük a két közösségi oldalunkkal (át tudsz menni a Facebook és az instagram oldalakra, meg tudod osztani a Facebookon a bejegyzéseinket). Ezek a közösségi oldalak szintén elhelyeznek a gépeden sütit, olyanokat is, amelyek személyes adatokat gyűjtenek rólad. Ezeket az adatokat nem ismerjük meg, nem látjuk. Ha nem szeretnéd, hogy a közösségi oldalak sütiket helyezzenek el a gépeden, kérünk téged, kapcsold ki a saját böngésződben a lehetőséget.

Ma már nagyon egyszerű kikapcsolni a saját böngésződben a sütiket. A Google Chrome rendszerében kattints a honlapunk neve melletti lakatra (bal oldalon). Legördül egy sáv, amelyben látni fogsz egy teasüteményre hasonlító ikont. Ha ezt megnyitod, nyomon követheted, hogy melyik oldal, milyen sütit telepít a gépedre és egyesével ki tudod iktatni őket.

Oldalunk szerencsére mobiltelefonon is jól működik. Ha mobilon keresztül ismerkedsz a cikkeinkkel, szolgáltatásainkkal, szintén ki tudod iktatni a sütiket, pl. Safariban a Beállítások, Safari, Összes süti blokkolása parancsokra kattintva.

Összefoglalva: mi nem gyűjtünk rólad személyes adatot sütiken keresztül, más rendszerek viszont igen, de ezeket irányíthatod.

 

8. Más marketing tevékenységet nem folytatunk honlapunkon

Honlapunk nincs összekötve más rendszerekkel, követő kódot nem ágyaztunk be. Oldalunkon keresztül van lehetőséged megosztani a Facebookon a bejegyzéseinket, a saját döntésed alapján, ezekben az esetekben nem látjuk, ki osztotta meg a bejegyzést és a közösségi oldal adatkezelési tájékoztatása lép érvénybe.

Oldalunkon keresztül a megfelelő gombra kattintással megtekintheted instagram vagy facebook profilunkat, ezt a tevékenységedet mi nem látjuk.

 

Munkatársainkon kívül ki ismeri meg a személyes adatokat?

Tárhelyszolgáltatás
Euromarknet Kft.; Székhely: 2724 Újlengyel, Petőfi Sándor utca 48.; Adószám: 12961177-2-13; E-mail: support@024reg.com

(Hozzáférés a honlap teljes tartalmához és a levelezőrendszerhez, elvi lehetőség valamennyi személyes adat megismerésére a szerver karbantartási munkálatok, vagy a távoli felügyeleti tevékenységük során. Az elvi lehetőség nem azt jelenti, hogy bármit megnéznek, azért dolgozunk velük, mert megbízható csapat. Adatfeldolgozói szerződést kötöttünk. Elsődleges feladatuk a személyes adatok tárolása, valamint a megfelelő biztonsági szint elérésében a segítségnyújtás nekünk.

Könyvelés
Halász Enikő ev. Tel: 06-30-588-3077

Hozzáférés a természetes személyek részére kiállított számlákhoz, más számviteli bizonylatokhoz. Adatfeldolgozói szerződést kötöttünk.

Elektronikus számlák hitelesítője:
AppSol Informatikai Zrt.
1024 Budapest, Forint utca 4.
Adószám: 23597389-2-41; Email: info@e-szamla.hu

Hozzáférés a természetes személyek részére kiállított számlákhoz. Egyedi adatfeldolgozói szerződést nem kötöttünk.

 

Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

Harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére nem továbbítunk személyes adatot.

 

Mindent biztosítunk, amihez jogod van

Ha a fentieket alaposan átolvastad, láthattad, hogy a következő személyes adatkategóriákban találkozhatunk személyes adatokkal:

neved, e-mail címed, telefonszámod, számlázási neved, számlázási címed, foglalkozásod vagy fényképed (ha a leveleid végén megjeleníted), bankszámlaszámod, levelezési címed, hozzászólásaid különböző felületeken.

Az adatkezelés teljes időtartama alatt élhetsz a következő jogosultságokkal:

 

Hozzáférés a személyes adatokhoz

Jogosult vagy visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataid kezelése folyamatban van-e és ha igen, mi tájékoztatunk, miért kezeljük ezeket, milyen adatokat kezelünk, kinek adjuk át, meddig tároljuk, milyen egyéb jogokat biztosítunk neked, hol tehetsz panaszt stb.

 

Helyesbítéshez való jog

Ha elírtuk a nevedet, a telefonszámodat, az e-mail címedet, vagy bármely más személyes adatodat, kérésedre helyesbítjük, vagy kiegészítjük azokat. Kérésedre sem módosítjuk a leveled végén elhelyezett fotót, amit köszönünk, jó dolog archoz kötni a levélírót. Ha valakinek átadtuk a személyes adataidat, neki is szólunk, javítsa, amit javítani kell.

 

Személyes adatok törléséhez (az „elfeledtetéshez”) való jog

Kérned sem kell, magunktól töröljük indokolatlan késedelem nélkül az összes személyes adatot rólad, ha visszavontad a hozzájárulást a hozzájáruláson alapuló adatkezelésünkhöz, vagy már nincs szükségünk az adatokra abból a célból, amiért elkértük.

Ha jogalap nélkül kezeltünk rólad egy személyes adatot, ami nehezen elképzelhető, szintén törölni fogjuk.

Írtuk már feljebb is, a jogos érdeken alapuló adatkezelésünk ellen tiltakozhatsz, törlés lesz a vége gond nélkül.

Személyes adatot nem hozunk nyilvánosságra, ezért az elfeledtetéshez való jogot nehéz értelmezni nálunk. Nem lehet tudni, mit hoz a jövő, ha mégis előfordulna, mert mondjuk névvel adsz rólunk klassz véleményt, vagy kiteszünk egy közös fotót a közös munkáról, majd később élni szeretnél az elfeledtetéshez való jogoddal, megtesszük az ésszerűen elvárható intézkedéseket, hogy ezt biztosítsuk neked.

 

Személyes adatok korlátozásához való jog

Ha úgy gondolod, nem kezeljük pontosan a személyes adataidat, kérheted a korlátozást, amíg nem tisztázzuk a kérdést.

Azt már írtuk, elképzelhetetlen, hogy jogalap nélkül kezeljünk rólad személyes adatot, de ha mégis, törlés helyett a korlátozást is kérheted.

Előfordulhat, hogy törölni szeretnénk egy adatot, de neked van rá szükséged, mert pl. jogi igényeid érvényesítéséhez szükséges. Ilyenkor is kérheted, hogy törlés helyett korlátozzuk a személyes adatok kezelését, azaz tartogassuk még kicsit.

Ezekben az esetekben csak tárolnunk szabad az adatokat.

 

Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen

Tiltakozhatsz a személyes adataid kezelése ellen, ha jogos érdeken alapul az adatkezelésünk. Ez csak üzleti partnereink kapcsolattartási adatai esetén fordulhat elő, más tevékenységnél nem ez az adatkezelésünk jogalapja. Kedves Partnereink! Mindannyian tudjátok hol értek el minket, a tiltakozásokat is oda várjuk.

                                                                                                      

Adathordozhatóság

Kérheted, hogy az automatizált módon történő adataidat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjuk neked, vagy elküldjük egy másik adatkezelőnek. Ezt csak akkor kérheted, ha adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés.

 

Automatizált döntéshozatal

Nem folytatunk automatizált döntéshozatalon alapuló tevékenységet, így megbízóinkra nem terjedhet ki ilyen döntés hatálya.

 

Elrontottunk valamit?

Ha úgy érzed, szabálytalanul kezeljük a személyes adataidat, ügyfélszolgálatunk örömmel segít és nyomban megbeszéljük a problémát. Itt várjuk az üzenetedet: info@moodesign.hu

Természetesen felmerülő igény esetén bíróság előtt is érvényesítheted a jogaidat. Erre polgári per keretében van lehetőséged. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A lakóhelyed szerinti törvényszékre kell benyújtanod a keresetet (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét ezen a linken találod:  http://birosag.hu/torvenyszekek ).

Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is, őket ezen a címen éred el (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.).

 

Automatizált döntéshozatal

Automatizált döntéshozatali tevékenységet nem folytatunk. Profilalkotást sem.

 

A megfelelő biztonság

Honlapunk, tárhelyünk és szerverünk biztonságáról állandó informatikai partnerünk gondoskodik. Tanúsítványok, jogtiszta szoftverek, vírusírtók, bonyolult jelszavak adottak. A fizikai védelem is adott: riasztó berendezés, távfelügyelet.

 

Egyéb rendelkezések

Tájékoztatónk 2018. május 25-én lép hatályba és amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítanunk kell, felülvizsgáljuk a tartalmat. Ha vállalkozásunk tevékenységi köre változik, vagy új marketing eszközöket vezetünk be, szintén átírjuk, kiegészítjük, még hosszabbá tesszük.

 

Dunaharaszti, 2018. május 25.

 

Pontos jogalapok és FORRÁSOK

Mindenki tudja, hogy érthetően kell megfogalmazni a tájékoztatást, ezért a végére hagytuk a részletes jogalapok ismertetését. A 3. pontban felsorolt tevékenységeinkhez ezeket a pontos jogalapokat bogarásztuk ki. Szabad másolni, ha ti is ugyanezeket a tevékenységeket folytatjátok!

  • Közvetlenül a nyilvános, elektronikus levelezési címünkre küldött üzenet
  • Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
  • Kapcsolatfelvétel a nyilvános telefonszámunk tárcsázásával
  • Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
  • Számlázási kötelezettségünk teljesítése
  • Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) pont alapján adatkezelésünk jogalapja a jogi kötelezettség, a számvitelről szóló 2000. évi C. tv. 169. § (2) bek. a bizonylatok megőrzésének határidejét részletezi, az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) pontja a számla kötelező elemeit; továbbá a 175. § (2) bekezdés a) pont- e-számla hitelesítésének kérdéseit részletezi.
  • Szolgáltatásaink teljesítése
  • Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. b) ÉS a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv. 6:58. § (A szerződés a felek kölcsönös és egybehangzó jognyilatkozata, amelyből kötelezettség keletkezik a szolgáltatás teljesítésére és jogosultság a szolgáltatás követelésére.)
  • Együtt dolgozunk másokkal
  • Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. f) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a jogos érdek.
  • Van Facebook üzleti oldalunk, mooDesign / digitális alkotóműhely néven
  • Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
  • Sütiket is kezel honlapunk
  • Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

 

Tájékoztatónk készítése előtt elolvastuk az összes jó tanácsot ezekből a forrásokból:

  1. Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és a ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (39); (42); (50); (55); (60)-(63); (66); (71) preambulumbekezdései, továbbá a 12-22. cikk és

http://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf

  1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény

https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a1100112.tv&targetdate=20180101&printTitle=2011.+%C3%A9vi+CXII.+t%C3%B6rv%C3%A9ny (a jogtáras változatot nem tudjuk ide belinkelni)

  1. a NAIH ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről (2015.10.09.) alapján. https://naih.hu/files/tajekoztato-ajanlas-v-2015-10-09.pdf
  2. a NAIH tájékoztatója a webáruházakra vonatkozó adatvédelmi követelményekről

http://naih.hu/files/2017-02-17-webaruhaz-tajekoztato-NAIH-2017-1060-V.pdf

  1. a 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az előzetes tájékoztatásról (17/EN WP259 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.10.);

http://naih.hu/files/wp259rev.01_EN_Guidelines_on_Consent.pdf

  1. 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az átláthatóságról (17/EN WP260 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.11.) http://naih.hu/files/wp260rev.01_EN_Guidelines_on_Transparency.pdf